Norsk ferdigplen
Nytt og Nyttig

Plen på 1-2-3

Vi leverer norsk ferdigplen. Selve jorden plenen er dyrket i har høyt næringsinnhold og det sørger for et frodig resultat.

Perfekt for deg som er lei av ugress og mose, eller som ikke lykkes med såingen. Plenen kan rulles ut fra april og helt til frosten kommer. Det som er viktig er at man legger utrullingen til en periode uten tørke.

Viktig å huske på

Det som er viktig å huske på når du bestiller ferdigplen er å gjødsle. Plenen ser flott ut med det samme, men trenger 6kg gjødsel per 100m2 for å trives. Anbefalt kalkmengde er 5 -10kg per 100m2. Før plenen rulles ut er det også viktig å legge et lag matjord. Vi kan selvfølgelig bistå med både forberedelser og utrulling dersom du ønsker det.

Videre er det viktig å klippe plnenen første gang så fort den har festet seg. Dette tar vanligvis to uker. Resten av vekstsesongen bør du klippe en gang i uken. En tommelfingerregel er å klippe så ofte at du ikke klipper bort mer enn 1/3 av gresshøyden hver gang. Klippehøyden bør ikke være lavere enn 3,5 cm. Det kan føre til at enkelte gressorter kan gå ut og mosen får gode vilkår. Øk klipphøyden utover høsten.

Mange tror at ferdigplen må vannes, men vanning utover det som er nødvendig i starten bør du unngå. Vent til gresset viser tegn til visning eller misfarging, og da med minst 20 mm hver gang. Hyppig og overdreven vanning med små mengder vann kan gjøre at røttene bare utvikles i det øverste jordlaget. Vanning om våren kan være direkte skadelig.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om ferdigplen eller ønsker å bestille.

Kilde: ferdigplen.no